Miryanna spreekt (over ONM)

Als je een jaar geleden tegen Miryanna van Reeden had gezegd dat ze in 2009 in een soap zou spelen, had ze je waarschijnlijk voor gek verklaard. Toen was ze namelijk nog volop bezig met de opnames van Julia's tango.

Maar daar trok Net 5 na twee seizoenen ineens de stekker uit. "Waarom weten we nog steeds niet. Het was een deceptie, maar zo gaat het in dit vak." Niet getreurd, vanaf donderdag is Miryanna terug op de vaderlandse televisie: als fotografe Maus Dullaert in ONM.

Sneller werken
"En ik heb het hier erg naar mijn zin. Qua werk gaat het allemaal een tandje sneller, omdat een scène met meerdere camera's vanuit verschillende standpunten wordt opgenomen. Het nadeel daarvan is dat je als acteur minder tijd hebt om te spelen. Gelukkig wordt er bij ONM zeer professioneel gewerkt. Als de regie niet tevreden is, wordt een scène net zo vaak opgenomen tot hij goed is."

Toneelschool
Daar letten ze bij de soap dus goed op. Miryanna: "Kwaliteit staat hier hoog in het vaandel. Toen ik op de toneelschool zat, werd er nog vrij minachtend over tv-series gedacht. Maar echt, ik heb in één jaar Westenwind meer geleerd dan in vier jaar toneelschool. Er komt wel veel onzekerheid kijken bij dit vak. Mijn werkzame leven heeft altijd bestaan uit periodes van wel en geen werk, dat is standaard voor een acteur in Nederland."

Werkloos
"Na de opnames van Westenwind ben ik bijna een jaar werkloos geweest, verschrikkelijk was dat. Maar daar hoef ik me dit jaar dus geen zorgen over te maken. Mijn rol in ONM duurt minimaal een jaar en komende zomer begin ik met de repetities voor een toneelstuk. Ik krijg het nog druk!"

Reageren