Mishandeling op set Desperate housewives?

Actrice Nicollette Sheridan (46) zegt mishandeld te zijn op de set van de Amerikaanse vrouwenserie Desperate housewives. De blondine die jarenlang de rol van Edie Britt vertolkte, klaagt producer en bedenker Marc Cherry aan.

Marc was volgens Nicollette bijzonder grof, seksistisch en gewelddadig tijdens de opnames van Desperate housewives. "Cherry terroriseerde de volledige crew en schold iedereen uit", valt te lezen in de aanklacht.

Nicollette zou in 2008 op de set meermalen in haar gezicht zijn geslagen door de producer nadat ze hem een vraag stelde over het script. Hij bood na afloop zijn excuses aan, maar schreef Nicolette uit de serie toen ze het incident meldde bij zender ABC.

Schadeclaim
"Het is zeer zeldzaam dat een populair personage zonder verzoek van een acteur uit een tv-serie wordt geschreven", stelt Nicolette's advocaat. Volgens Nicollette is haar contract beëindigd nadat ze haar beklag deed over Marc en eist nu twintig miljoen dollar schadevergoeding.

Drama op de set
Ook Teri Hatcher, die in de serie Susan Meyer speelt, zou bij ABC over Marc's gedrag hebben geklaagd. Toen de producent dat hoorde, wenste hij Teri dood. "Ik hoop dat Teri aangereden wordt en sterft", zou hij hebben gezegd.

ABC Studios ontkent voorlopig alle aanklachten. "We moeten de zaak eerst volledig onderzoeken. Het is niet de eerste keer dat we klachten van Sheridan ontvangen, maar die bleken na een grondig onderzoek steeds onwaar te zijn."

Reageren