Modern Family cast eist en krijgt opslag

29 juli 2012 09:09 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Er was bijna een rechtszaak voor nodig, maar de cast van de populaire comedyserie Modern family krijgt tóch hun gewenste salarisverhoging. 

In Amerika is Modern family na drie seizoenen de populairste, met prijzen overladen comedyserie. Daar wilden castleden als Sofia Vergara, Jesse Tyler Ferguson, Eric Stonestreet en Ty Burrell wel een graantje van meepikken. 

Bevroren
Helaas hadden ze bij de start van de show een contract getekend dat hun loon grotendeels bevroor. Zo moesten ze de eerste jaren genoegen nemen met 'slechts' 70.000 dollar per aflevering, wat een fooi is voor een serie die goed scoort. Volgens de acteurs was deze gang van zaken onwettig en ze dreigden met een rechtszaak als er niets zou gebeuren. Na een heftige onderhandelingsronde zijn hun contracten opengebroken en krijgt de cast in seizoen 4 per aflevering zo'n 170.000 dollar. 

Stijgen
Daarnaast mogen ze vanaf nu per seizoen loonsverhoging verwachten. Als de serie het vol weet te houden tot het achtste seizoen, kan dit bedrag zelfs oplopen tot 350.000 dollar per aflevering, zo meldt Hollywood Reporter.

Meer over