Modern Family grote winnaar Emmy's 2011

19 september 2011 14:18 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Modern Family bleek de grote winnaar tijdens de 63e Emmy Awards. De comedyserie sleepte maar liefst vier Emmy's in de wacht, onder meer voor beste regie en beste komedie.

De grote winst van Modern family begon al vroeg in de show toen Julie Bowen het podium op mocht om de Emmy voor beste vrouwelijke bijrol in een komedie te claimen.

Even later viel die eer te beurt aan haar tv-echtgenoot Ty Burell, die de beste mannelijke bijrol won. Later in de show kwamen daar Emmy's bij voor beste regie, beste scripts en uiteindelijk, net als vorig jaar, beste comedyserie.

Charlie Sheen 
Een van de meest opvallende sterren die een Emmy mochten uitreiken was Charlie Sheen. Hij werd begroet met een fiks applaus en voordat hij bekend maakte wie de Emmy voor beste mannelijke hoofdrol in een comedy had gewonnen, bedankte hij publiekelijk de cast en crew van Two and a half men voor "acht geweldige jaren" en wenste hij de show veel succes. De Emmy voor beste hoofdrol, of zoals Sheen zei 'mijn oude categorie', ging voor het tweede jaar op rij naar Jim Parsons voor zijn rol als Sheldon in Big bang theory

Daily show
De genomineerden in de categorie 'beste reality/variety programma' grapten op voorhand al dat ze niet zouden winnen, omdat de Daily Show with Jon Stewart ook een kanshebber was. De satirische nieuwsshow heeft de prijs vanaf 2002 onafgebroken gewonnen en ook nu gingen Stewart en zijn schrijvers met twee beeldjes naar huis. In zijn dankwoord richtte Jon Stewart de aandacht op mede genomineerde Stephen Colbert en sprak hij bewondering uit voor het werk dat Colbert doet in zijn programma The Colbert report.

Downton abbey
Grote verrassing was de enorme waardering voor het kostuumdrama Downtown abbey, over het reilen en zeilen van de adelijke familie van een in verval geraakt Brits landgoed. De serie werd beloond met vier prijzen, waaronder die van beste miniserie.

Drama
Op het gebied van drama waren dit jaar weinig verrassingen. De onbeschaamde reclamemakers van Mad men gingen voor de derde maal aan de haal met de Emmy voor beste dramaserie. Julianna Margulies werd beloond voor haar rol in The good wife met een Emmy voor beste vrouwelijke hoofdrol in een dramaserie.
 
Jane Lynch
De show werd gepresenteerd door actrice Jane Lynch, die het spektakel opende met een bijna 8 minuten durend musical nummer waarin ze al zingend en dansend langs gaat bij verschillende bekende tv-shows zoals Big bang theory, Mad men. Tijdens de grande finale komt ze oog in oog te staan met coach Sue Sylvester, haar alterego in de hitserie Glee

Voor een volledig overzicht van alle Emmy winnaars, klik hier.

Meer over