Monica wilde Emmy

Miljoenen dollars kreeg Courteney Cox voor haar rol van Monica Geller in de Amerikaanse sitcom Friends. Toch was ze maar op één ding uit: een Emmy Award.

Matt LeBlanc, David Schwimmer, Lisa Kudrow, Jennifer Aniston en Matthew Perry, die de overige vijf Friends speelden, werden allen genomineerd voor een Emmy. Cox was de enige zonder nominatie.

Zelfvertrouwen
Daar baalt de actrice behoorlijk van, verklapt ze in Emmy Magazine. "Mijn zelfvertrouwen kreeg een behoorlijke knauw", zegt Cox in dat tijdschrift. "Iedereen werd genomineerd en ik niet, dat voelt helemaal niet goed."

Het vreemde is dat Cox op dit moment de enige Friends-ster is die een grote rol speelt in een televisieserie (zie ook de kijktip van woensdag 18 augustus. Cox speelt de rol van mannenjager Jules Cobb in de serie Cougar Town.

Kans
Cox had best vertrouwen in een eventuele nominatie. "Er waren jaren dat ik dacht: misschien heb ik een kans. Zoals de Monica-Chandler-jaren. Maar ik weet niet wat er gebeurde en waarom... Misschien was ik er nog niet klaar voor", zegt de brunette.

Overigens zijn Lisa Kudrow en Jennifer Aniston de enige twee Friends-acteurs met een Emmy voor de serie. Zij speelden respectievelijk de rollen van Phoebe Buffay en Rachel Green.

Reageren