Mooiste Meisje van de Klas: Marieke

5 januari 2012 00:01 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Na vier jaar zijn de mooiste meisjes van de klas nog niet op. Voor het nieuwe seizoen heeft Jaap Jongbloed weer flink wat fraaie vrouwen opgesnord. Marieke (33) is de eerste.

Het klinkt tegenstrijdig, maar mooi-zijn is niet genoeg om een plek te verdienen in het programma Het Mooiste Meisje van de Klas. De vrouwen in kwestie moeten ook een levensverhaal hebben waar je u tegen zegt. Marieke, het mooiste meisje in aflevering 1, voldoet ruimschoots aan die voorwaarde.

Ze groeide op in het Friese plaatsje Oldeholtpade en had van jongsaf aan maar één ambitie: weg uit het dorp en op naar de grote stad om avonturen te beleven. Voordat Marieke daaraan toekomt, krijgt het gezin een zware klap. Mariekes kleine zusje sterft aan wiegendood, waarna haar moeder krankzinnig wordt. Later, wanneer Marieke model is in Parijs, volgt nog een tragedie: haar broertje pleegt zelfmoord. 

Eerste Mooiste Meisje van de Klas

Al met al misschien geen familiegeschiedenis om uitgebreid over op televisie te vertellen, maar het  weerhield Marieke er niet van om juist dat te doen. "Ik was vooral vereerd dat ze me vroegen, al heb ik wel geëist dat de nadruk niet zou komen te liggen op de heftige dingen in mijn leven. Er moest wel genoeg ruimte overblijven voor het mooie. Hoe ik eruit ben gekomen en wat ik nu doe. Dat hebben ze heel mooi gedaan. Toch voelde het heel intens, toen ik de aflevering voor het eerst bekeek. Je hoort weleens van mensen met een bijna-doodervaring dat hun hele leven aan ze voorbijtrekt. Dat gevoel had ik ook."

Presentator Jaap Jongbloed

Ondanks de dramatische start van het nieuwe seizoen hoeft u volgens presentator Jaap Jongbloed niet bang te zijn dat Het mooiste meisje van de klas dit jaar één groot tranendal wordt. "Het is niet alleen dieptragisch, we hebben ook heel mooie succesverhalen, zoals dat van Danielle. Zij is een topmodel in New York en kent allerlei Hollywoodsterren.

Andere verhalen zijn weer zwaarder. Dat van Petra bijvoorbeeld. Nu is ze een arabiste die soms aanschuift bij Pauw & Witteman. Maar Petra groeide in Roermond op bij een manisch-depressieve vader. Ik heb haar opgezocht in Egypte. Dat soort gesprekken voeren vind ik prachtig. En het mooie is: mensen willen altijd graag hun verhaal vertellen. Probeer het zelf maar."


Meer over