Moszcowicz vs. Bananasplit

8 September 2009 09:54 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

De uit de hand gelopen Bananasplit-grap met hartpatiënt Laura Braken (40) en haar moeder Corrie (60) op het vliegveld van Curaçao dreigt voor de TROS dure gevolgen te hebben.

André Braken, de echtgenoot en schoonzoon van de slachtoffers, heeft namelijk de hulp ingeroepen van niemand minder dan mr. Bram Moszkowicz. De advocaat stelt de omroep aansprakelijk voor alle geleden schade en eist dat er een einde komt aan dit soort "zieke grappen".

Douane
Hartpatiënt Laura en haar moeder Corrie kregen onlangs de schrik van hun leven toen ze op het vliegveld van Curaçao door de douane werden aangehouden wegens het smokkelen van wapens en verboden middelen. Het bleek echter om een grap van Bananasplit te gaan. "Mijn cliënten zijn daar van elkaar gescheiden en zeker een uur vastgehouden", zei Moszkowicz dinsdag in De Telegraaf.

Inwendig onderzoek
"Daarbij is gedreigd dat zij inwendig moesten worden onderzocht."
De advocaat legt verder uit dat de dochter eerder een hartoperatie had ondergaan. "Voor hen was dit zeer emotioneel. De moeder is zeer ernstig van streek geraakt. Pas na een uur hebben de mensen van Bananasplit zich bekendgemaakt."

Onderzoek
Bram Moszkowicz gaat nu onderzoeken of de mensen van de TROS op de hoogte was van Laura's gezondheidsproblemen. "Als zij dit wisten, krijgt dit heel serieuze gevolgen. Dit soort dingen mag je niet met mensen uithalen." De omroep heeft inmiddels laten weten de uit de hand gelopen grap sowieso niet te zullen uitzenden.

Kikkers
Volgens presentator Frans Bauer berust alles op een groot misverstand. In De Telegraaf benadrukt hij dat de grap 'helemaal niets met drugs of wapens' te maken had. Ook zou niet zijn gedreigd met inwendig onderzoek. ,"Het ging om een kikker en andere rare spullen die in de koffers zouden zitten. Meer wil ik niet verklappen."

Meer over