Mr. Frank Visser over Recht in de Regio

Mr. Frank Visser (58) trekt vanaf deze week weer door het land om mensen te helpen met verschillende juridische problemen. "Educatief en leuk", zegt de rechter.

Maar is het nodig dat u het land in gaat?
"Ik denk van wel. Er komen tientallen mensen met vragen. De meesten worden geholpen door juristen, een deel komt bij mij terecht. Het is in ieder geval heel levendig en je hoort allemaal verschillende verhalen."

Vindt u de problemen die u krijgt voorgelegd, niet vaak suf?
"Ik vergelijk het met een spreekuur bij de huisarts. Er komen veel
huis-tuin-en-keukendingen voorbij.

Natuurlijk denk ik wel eens: 'Mensen, waar maken jullie je druk over'? En dat zeg ik ze ook. Dat doet de huisarts ook. En dan gaan de mensen weer opgelucht naar huis, want de rechter zegt het."

Houden mensen zich eigenlijk wel aan de uitspraken die u doet?
"Bij Recht in de regio doe ik zelden uitspraken. Mensen moeten zelf de beslissing nemen of ze zich aan mijn oplossing houden. Maar bij de De rijdende rechter houdt bijna iedereen zich aan de uitspraak. Procentueel zijn dat er zelfs een stuk meer dan bij de gewone rechter in de rechtszaal."

Bent u ook nog steeds een gewone rechter?
"Ja, natuurlijk. Meestal vinden mensen het leuk als ze zien dat ze een beroemde rechter hebben. En voorlopig blijf ik ook nog op tv. Ik heb pas nog een nieuw contract getekend."

Reageren