Mr. Selfridge versus de feministische Suffragettes

Het zit Harry Selfridge (­Jeremy Piven, foto) niet mee in deze zesde aflevering van de Britse dramaserie Mr. Selfridge. Wat staat hem vanavond te wachten?

Vorige week ging Harry Selfridge's maîtresse Ellen Love langs bij zijn vrouw Rose (Frances O’Connor, foto) om haar te vertellen over hun affaire.

Nachtmerries

Harry raakte hierdoor zo overstuur dat hij in een dronken bui achter het stuur kroop en een ongeluk veroorzaakte. Hij belandt in comateuze toestand in het ziekenhuis. Terwijl de familie voor zijn leven vreest, wordt Harry geteisterd door nachtmerries waarin al zijn fouten de revue passeren.

Suffragettes

Ondertussen gaan de zaken in het warenhuis niet bepaald vlekkeloos. Meneer Grove gaat aan de slag na het overlijden van zijn vrouw. Dat hij nog niet de oude is, blijkt als hij bepaalt dat de leden van de Suffragettes niet welkom zijn in de zaak.

Dit is tegen het zere been van de leden van deze feministische organisatie. Die besluit daarom te protesteren voor de deuren van Selfridge. En dat ­verloopt niet geweldloos.

Reageren