Mrs Slocombe overleden

Actrice Mollie Sugden is in de nacht van woensdag op donderdag op 86-jarige leeftijd overleden. De actrice was beter bekend als Mrs Slocombe in de Britse serie Are You Being Served? (Wordt u al geholpen?).

De actrice was al enige tijd ziek. Ze overleed in het Britse Royal Surrey ziekenhuis in het bijzijn van haar kinderen. Haar echtgenoot overleed al in 2000.

Pussy
Are you being served draaide om de nogal excentrieke medewerkers van een Brits warenhuis. De gescheiden Mrs Slocombe (iedere aflevering een andere haarkleur) had het in iedere aflevering over ''haar poesje'': haar kat, ook al konden haar opmerkingen gemakkelijk anders opgevat worden.

Dat tekende dan ook de serie: dubbelzinnige opmerkingen en constant over en weer geflirt tussen de verschillende karakters, te midden van de chaos van een warenhuis.

Wereldfaam
De actrice kreeg wereldfaam met haar rol als Mrs Slocombe, omdat Are you being served maar liefst dertien jaar liep. Maar Mollie speelde verder ook in series als The liver birds, Come mack Mrs Noah, That's my boy en My husband and I.

Collega
Mrs Slocombe's directe collega Miss Brahms, gespeeld door actrice Wendy Richard (echte naam Wendy Emerton) overleed al in februari 2009.

Meer over:

Reageren