Muziekfeest op het plein

Jan Smit is terug met een nieuwe serie van ‘Muziekfeest op het plein’.

Het plein is geregeld, alle artiesten zijn er klaar voor, het feest kan beginnen. De Oude Markt in Enschede is de plek waar vanavond de eerste van drie gloednieuwe afleveringen van Muziekfeest op het plein vandaan komt. In de welbekende grote tent trad op 4 juni de crème de la crème van Nederlandse artiesten op.

Thuiswedstrijd
Voor Thomas Berge is het een thuiswedstrijd: hij zingt in zijn geboortestad zijn nieuwste single Jij en ik. Berget Lewis brengt haar verrassende cover van de Frank Boeijen-klassieker Zwart wit en Stef Ekkel en Frans Duijts trakteren het publiek op hun evergreens De woonboot en Jij denkt maar dat je alles mag van mij. Daarnaast zijn ook Gerard Joling, Marianne Weber, Jannes, Django Wagner, LA the Voices en Nick & Simon van de partij. 

Songfestival
De eerste aflevering heeft ook een onvervalst Songfestival-tintje. Jan Smit verzorgde zoals bekend het commentaar bij het liedjesfestijn in Azerbeidzjan vorige maand, maar ook Sieneke en Joan Franka laten van zich horen met hun Eurovisie-inzendingen Ik ben verliefd (Sha-la-lie) en You and me. In Europa hadden de dames bar weinig succes met hun liedjes, maar in Enschede gaat het dak er gegarandeerd af. 


Meer over:

Reageren