Muziekloos MTV

In principe erger ik mij maar weinig aan dingen op de Nederlandse televisie en kan ik naar veel programma's relaxed kijken. Van spannende of grappige series naar actuele talkshows en van het betere RTL Nieuws tot goede spelshows: alles is goed.

Maar als ik het even mag hebben over mijn ergernissen op tv (naast dat vreselijke familiegevoel van SBS6 of de TROS): ik kan MTV niet uitstaan. Wat een onzin ze daarop uitzenden! Smaken verschillen natuurlijk en er zullen vast mensen zijn die de hele dag het liefst niets anders willen zien.

Maar zeg nou zelf: wat kan mij het boeien waar Lauren uit The Hills werkt, wat Hulk in Hogan knows best uitspookt, hoe Amerika's meest verwende tieners hun absurd dure Super sweet 16-feestje geven of hoe auto's worden 'gepimpt' (daarna zijn ze zo mogelijk nog lelijker dan ervoor) in Pimp my ride.

En dan heb ik het nog niet eens over Jackass, waar na een paar afleveringen de humor ver te zoeken is. Of MTV cribs, waar de ene villa nog groter dan de andere is. En last but not least: Paris Hilton's my new BFF, waarbij verder commentaar compleet overbodig is.

Je zou denken dat een zender, die zichzelf 'music television' noemt, op z'n minst wat vaker videoclips uitzendt!

Uiteraard zal de muziekindustrie en het aantal clips dat tegenwoordig nog wordt gemaakt ermee te maken hebben, maar om in plaats daarvan dan dit soort programma's te laten zien, daar zijn artiesten toch niet mee geholpen... Of wel?

Reageren