My name is Michael begint

Zaterdagavond is het zover: dan begint My name is Michael op RTL 4. In het programma wordt gezocht naar dé imitator van de King of pop. En waar een slordige 71 procent van de stemmers op een poll op Televizier.nl voor vreesde, blijft uit: er komt géén Michael Jackson-oorlog tussen SBS 6 en RTL 4.

SBS maakte vrijdagavond bekend dat het haar versie van de Michael Jackson-talentenjacht, Move like Michael Jackson, pas vanaf 6 maart uit gaat zenden.

Dat betekent dat er géén Michael Jackson tv-oorlog komt. Beide zenders volgen elkaar netjes op. Enige jaren geleden botsten beide zenders wel nog met twee programma's over schaatsen. De kijkcijferstrijd werd toen gewonnen door SBS.

Poll Televizier.nl
Het voorkomen van zo'n strijd is misschien maar goed ook. Uit een kleine poll op Televizier.nl bleek namelijk dat maar liefst 71 procent van de stemmers absoluut geen zin had in een tv-oorlog tussen twee concurrerende programma's.

Slechts tien procent gaf aan te gaan kijken naar het RTL-programma, en zes procent naar het SBS-programma. De overige stemmen waren voor mensen die alleen nieuwsgierig waren naar de uitslag van de poll.

My name is Michael
Het RTL-programma My name is Michael gaat dus zaterdagavond om 20.00 uur van start op RTL 4. De presentatie is in handen van Nicolette van Dam en Koen Wauters, en kandidaten worden getest op zowel zang als dans.

Presentator en musicalproducent Albert Verlinde, de Amerikaanse topchoreograaf Dan Karaty (jurylid in So you think you can dance), zangeres Berget Lewis en de Vlaamse zanger Ronny Mosuse (bandlid van The Radios) gaan de Michael Jacksons beoordelen op hun talenten.

Reageren