Mythbusters aan het werk

Interessante weetjes over geiten, wijnglazen, neerstortende liftschachten... Is het waar, niet waar of zou het eventueel kunnen? Mythbusters hebben het getest.

Is het waar, niet waar of zou het eventueel kunnen?

Kunnen geiten flauwvallen van de schrik?

Tory en Kati gingen naar een geitenfarm en haalden alles uit de kast om een paar geiten te laten schrikken. Ze verstopten zichzelf in de voederbak, openden plotseling een paraplu en ja hoor, het werkte. De geiten verstarden van schrik en vielen om. Volgens de geitenboer lijkt dit erg op flauwvallen. Ze hebben in elk geval geen controle meer over hun eigen spieren.
Resultaat: bevestigd

Kun je een wijnglas met geluid kapot maken?

Je kunt een wijnglas laten 'exploderen' door te zingen in een bepaalde (hoge) toon. Jamie Vendera werd uitgenodigd dit te testen en het lukte hem, zonder enige hulpmiddelen!
Resultaat: bevestigd.

Kun je overleven in een neerstortende lift door omhoog te springen?

Stel: je staat in de lift en deze stort op volle snelheid naar beneden. Wat te doen? Je zou deze vrije val kunnen overleven door vlak voor het neerkomen omhoog te springen. Helaas, daar schiet je weinig mee op. De sprongkracht van de mens weegt namelijk niet op tegen de zwaartekracht van de lift. Advies: ga languit op de grond liggen. Je maakt dan de grootste kans om redelijk ongeschonden de lift uit te stappen.
Resultaat: ontkracht

Kan je een telefoonboek met de hand doorscheuren?

Het is onmogelijk om met de hand een gebonden telefoonboek te verscheuren. Het kan wel, maar niet zonder extra power. Pas toen Adam en Jamie twee tanks aan beide kanten inzetten, lukte hen het boek te delen. Achtduizend pond trekkracht was ervoor nodig.
Resultaat: bevestigd

Reageren