Mythbusters zoekt uit hoe echt Breaking Bad is

5 november 2012 12:08 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

© AMC

De serie Breaking Bad wordt regelmatig geroemd om haar 'echtheid'. Bij Mythbusters van Discovery Channel zoeken ze uit hoe echt. 

Een van de experimenten die Mytbusters is afgeleid uit een scène uit seizoen 1 waarin hoofdpersonages Walter White en Jesse Pinkman van een lichaam af proberen te komen door het op te lossen in zuur. Tegen de wens van Walt gebruikt Jesse de badkuip in plaats van een plastic teil. Het resultaat: het zuur bijt dwars door de badkuip heen totdat de hele boel door het plafond heen zakt. 

Mythes

Mythbusters is een populair wetenschappelijk programma waarin mythes worden ontkracht of juist bevestigd. Makers Adam Savage en Jamie Hyneman vonden Breaking Bad een uitdaging omdat de serie vol zit met technologie en wetenschap. 

Methamfetamine

Breaking Bad-bedenker Vince Gilligan en hoofdrolspeler Aaron Paul (Jesse) zullen bij de opnamen aanwezig zijn. Een ding hoeven we niet te verwachten in deze aflevering van Mythbusters. De harddrugs Methamfetamine -waarmee ze in Breaking Bad nogal druk zijn - wordt niet nagemaakt. 

Meer over