Nadia Palesa Poeschmann wint De Schat van de Oranje

2 juni 2012 07:24 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Negen weken lang zochten 13 bekende Nederlanders naar lang verborgen VOC-goud op Buffeleiland, voor de kust van Malaga. Uiteindelijk wist MTV-presentatrice Nadia Palesa Poeschmann de schat ter waarde van 35.000 euro te vinden.

De finale begon ontspannen voor Nadia en haar medefinalisten actrice Babette van Veen en mode ontwerper Janice. Na meer dan 2 maanden op het eiland te hebben geleefd, nodigde presentator Erik van der Hoff ze uit de nacht door te brengen op zijn luxe boot. 

Hard tegen hard
De volgende dag was van luxe echter weinig meer te merken en ging het hard tegen hard. Elke deelnemer moest met behulp van aanwijzingen ontcijferen in welke hexagon op hun kaart de schat begraven ligt. Lange tijd leek Babette de gedoodverfde winnares te worden. Ze had een ruime voorsprong en werd, in tegenstelling tot haar tegenstanders, niet gehinderd door dyslexie wat het lezen van de finale opdrachten wel zo makkelijk maakt.

Scheppen naar de schat
Toen de uiteindelijke locatie duidelijk werd, ging de strijd voornamelijk tussen Babetta en Nadia die elk begonnen te graven. Al snel stuitte Nadia op een diep ingegraven stuk metaal dat de schat bleek te zijn. Haar schep brak en toen ze was gedwongen de kist met de hand uit te graven tot Janice haar besloot te helpen. Babette keek, met schep in de hand, van een afstandje toe hoe het tweetal de kist op het strand tilden.
 

Kijkcijfers
De finale werd uiteindelijk door zo'n 471.000 kijkers gezien. Geen topscore, maar zeker respectabel gezien de felle concurrentie van de finale van Holland's Got Talent op RTL 4.

Meer over