Natascha McElhone's nachtmerrie

Nooit had Natascha McElhone (37) vermoed dat haar eigen leven gruwelijker kon zijn dan Feardotcom, waarin ze medisch onderzoeker Terry Huston speelt.

In deze film worden bezoekers van de site Feardotcom.com geconfronteerd met hun grootste angsten, waarna ze binnen 48 uur
worden doodgemarteld.

Nathascha's man overleden
Misschien kun je na het kijken even een paar uur niet slapen. Natascha McElhone zelf slaapt echter al ruim een jaar niet meer. Op 20 mei 2008 kreeg de actrice uit The Truman Show en Californication te horen dat haar man, de 43-jarige plastisch chirurg Martin Kelly, was overleden aan een hartziekte.

Op dat moment was ze moeder van twee zoontjes en zwanger van de derde.

Rouwnachten
"De maanden na Martins dood sliep ik niet; helemaal níet. Nu gebruik ik de nachten om te rouwen. Of ik word om drie uur 's nachts wakker en kom niet meer in slaap. Het is opvallend hoe lang je zonder kunt."

Niet veroorloven
Maar veel verder wil Natascha niet gaan: overdag gaat ze gewoon door met haar leven. "Ik heb drie zoontjes: ik kan het me niet veroorloven om zelfmedelijden te hebben."

Nog zoveel licht
"En het gaat eigenlijk ook goed met me. Ik heb ook helemaal het recht niet om constant een hoopje ellende te zijn. Natuurlijk, ik ben door leed getroffen, kapot van verdriet. Maar er is nog zoveel licht in mijn leven; dat kan ik niet negeren."

Duracell-batterijtjes
Mijn drie zoontjes zijn net Duracell-batterijtjes die me elke ochtend weer opladen. En ik heb nu wel geleerd dat je zelf verantwoordelijk bent voor je eigen geluk. Het is maar net hoe je dat interpreteert."

Aan één stuk door
Natascha heeft ook helemaal geen tijd om lang stil te staan bij haar verdriet: ze werkt aan één stuk door. Op het moment dat haar man overleed, was ze bezig met de opnamen voor Californication. Ze mocht ermee stoppen, maar kwam na de begrafenis gewoon weer terug. Daarna maakte ze nog twee films, uitzonderlijk veel voor de actrice.

Levensstijl behouden
"Ook hierin heb ik eigenlijk geen keus, nietwaar? Het is niet dat ik maar blijf werken omdat ik anders niet weet wat ik met mezelf aan moet. Ik moet wel werken, non-stop zelfs, om geld te verdienen. We hoeven niet op een houtje te bijten, maar ik wil graag de levensstijl houden die we hadden."

Kids
Mijn kinderen gaan naar een privéschool en ik wil ze daar graag op houden. Martin's dood mag niet gelijk staan aan veranderingen op alle vlakken. Ik wil mijn kinderen zo lang mogelijk stabiliteit bieden en mijn jongste zoon dezelfde kansen geven die de oudste twee hebben gehad."

Reageren