Natuurschoon in North America met Rutger Hauer

22 Augustus 2013 16:15 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Vanavond begint de nieuwe natuurserie North America op Discovery Channel. De voice-over is in de handen van niemand minder dan Rutger Hauer.

De BBC is de laatste jaren heer en meester in het produceren van de meest wonderschone natuurwonderen die de aarde ons te bieden heeft. Denk maar aan Life, Planet Earth en ­Frozen Planet. Ondertussen plant en filmt Discovery Channel al drie jaar een reeks documentaires over de natuur en haar veelzijdige bewoners in Noord-Amerika.

250 expedities

Met ‘ultrahighspeed’ camera’s en de modernste onderwaterapparatuur hebben de makers (die ook Planet Earth produceerden) maar liefst 850 uur aan beeldmateriaal geschoten tijdens meer dan 250 expedities. Die gingen onder meer naar de savanne in Mexico, de ijzige toendra’s in Canada en de diepzeeschatten voor de kust van het Amerikaanse Florida.

North America

In de zevendelige natuur­serie North America, die vanavond bij Discovery Channel (HD) in première gaat, ziet u onder meer hoe bizons, wolven en orka’s paren, baren, migreren en proberen te overleven in de natuur, onder extreme weersomstandigheden. Rutger Hauer voorziet de beelden van commentaar.

Rocky Mountains

In de eerste aflevering riskeren de makers hun leven door een zwangere sneeuwgeit in de besneeuwde Rocky Mountains te filmen. Drie maanden later gaan ze terug om het lam te bewonderen.

Meer over