Natuurverschijnsel in serie Africa

5 Maart 2013 14:19 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Pinguïns, walvissen, dolfijnen, haaien en zee­vogels zorgen voor spektakel in deze aflevering van de BBC-serie Africa. Door een natuurverschijnsel hoeven ze namelijk geen honger te lijden.

Ze zijn gefilmd terwijl ze in de oceaan bij Kaap de Goede Hoop een gigantische school sardines onderscheppen en verorberen. Het eetfestijn speelt zich af op de plek waar een koude en een warme golfstroom samenkomen. De vissen zwommen in het koude gedeelte en zijn zo geschrokken van de temperatuurstijging dat ze een gemakkelijke prooi vormen voor de zeerovers.

Schitterend natuurgebied

Door de twee grote oceaan­stromingen zijn zowel onder de zeespiegel als op het land in het zuidwesten van Zuid-Afrika schitterende natuurgebieden ontstaan, met een grote verscheidenheid aan bijzondere diersoorten. Zonder die stromingen zou hier nauwelijks leven mogelijk zijn geweest. En dan had u vanavond bij Africa niet kunnen genieten van het intieme leven van de reuzenhorsmakreel, de witte haai en de bladspriet­kever, en van een wonderbaarlijk vlinder­ballet en de schranspartij van de pinguïns en al die andere hongerige lekkerbekken.
 

Meer over