NBC koopt The Voice Of America

Groot succes voor John de Mol: kijkcijferkanon The Voice Of Holland is gekocht door de Amerikaanse zender NBC, en wordt dus The Voice Of America.

NBC maakte dat zelf maandagavond bekend, en ze zijn enthousiast.

In een persbericht zegt een woordvoerder van NBC: "De beroemde coaches in het programma zijn oprecht gepassioneerd in het ontdekken, ontwikkelen en opvoeden van nieuw talent. Zodra we het Nederlandse format zagen, wisten we dat dit compleet anders en heel erg spannend is."

Beloning
John de Mol zelf is ook blij met de beslissing van NBC: "Deze beslissing van NBC is een grote beloning voor al het harde werk dat ik met mijn bedrijf in dit programma hebben gestopt. Het zou geweldig zijn om The Voice in Amerika even succesvol te zien worden als in Nederland, want dat zou betekenen dat we echt goed nieuw zangtalent op zouden kunnen gaan sporen."

Opvallend detail: in sommige Amerikaanse media wordt 'The Voice Of America' nog als werktitel omschreven, wat de indruk wekt dat er nog aan het format of de titel van het programma geschaafd kan gaan worden. In welke vorm (en wanneer) het programma dan ook uiteindelijk op de buis zal verschijnen, blijft afwachten.

Reageren