NBC koopt Vampires Vs. Zombies

De Amerikaanse zender NBC heeft de rechten gekocht van de serie Vampires Vs. Zombies. Daarmee speelt de zender in op de hype rondom vampierseries als True Blood.

Naast de serie True Blood is ook de Twilight-filmserie populair. NBC speelt handig in op deze ontwikkeling door Vampires Vs. Zombies op te kopen.

Tegenstand
De serie speelt zich af in een wereld waar zombies deel uitmaken van de samenleving, onder controle gehouden door medicatie. De show draait om twee agenten (waarvan één stiekem een vampier is) die gespecialiseerd zijn in 'zombie crime'.

NBC kon op veel tegenstand rekenen bij het aankopen van de serie. Veel Amerikaanse bloggers kraakten de serie meteen af, terwijl er nog geen pilot is verschenen.

Invasie
Toch lijkt het erop dat de zender Vampires Vs. Zombies gewoon door laat gaan. In het verleden is het in films en series al eens eerder tot een clash tussen vampiers en zombies gekomen, en dat sloeg zo nu en dan best aan. Zo was er in 2006 de webcomic Last Blood, die ging over de laatste groep menselijke overlevenden van een invasie van zombies. Zij werden beschermd door vampiers.

Of Vampires Vs. Zombies ook genoeg kijkers gaat trekken, is natuurlijk afwachten. Er zijn nog geen gegevens bekend over de duur, het tijdstip en het moment van uitzenden van de serie.

Reageren