NCIS: McGee blijft groeien

Sean Murray (33) speelt alweer acht jaar rechercheur Timothy McGee in NCIS. Maar de serie blijft spannend, voor de kijkers en de acteurs. Televizier sprak Sean in Los Angeles.

Wat is de kracht van jouw personage?

"De kracht van Tony en alle andere personages is dat ze blijven groeien. Ze ontwikkelen zich en worden elk seizoen beter."

"We zijn halverwege seizoen acht en nog steeds ben ik elke keer weer blij verrast als ik een nieuw script lees en zie wat me gaat overkomen."

Vind je het lastig jezelf terug te zien op tv?

"De eerste vijf jaar dat ik acteerde, vond ik het verschrikkelijk mezelf te zien spelen. Maar inmiddels hebben we op de set van NCIS een vast ritueel. Als er een nieuwe aflevering op tv komt, kijken cast en crew die samen. Zo krijgt iedereen die aan de serie werkt, de kans ook het resultaat te zien van die vaak lange dagen. Mark Harmon kwam met het idee, een mooie gedachte."

Klopt het dat je Mark al kende vóór NCIS?

"Ja, dat is waar! Op mijn vijftiende speelde ik in de tv-serie Harts Of The West, waarin Mark een hilarische gastrol had als een alcoholistische, depressieve rodeoclown. Hij gaf me toen een paar tips over het acteursvak die me altijd zijn bijgebleven en nog steeds waar zijn."

"Mark maakte toen al een enorme indruk op me, het blijft bijzonder dat we na al die jaren nog steeds samenwerken."

NCIS: iedere dinsdag te zien op SBS 6 om 20.30 uur.

Reageren