NCRV haalt internethype Lipdub naar televisie

31 mei 2011 08:49 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Vanaf woensdag 6 juli is het nieuwe NCRV-programma Lipdub te zien op Nederland 3. Een Lipdub is een fenomeen op internet waarbij een bestaand nummer wordt geplaybackt en in één take met een grote groep mensen wordt opgenomen. Zo ontstaat er een nieuwe videoclip.

In het programma is alles te zien: de tricky stunts, overwonnen angsten, bloopers en de spanning of de opname in één take gaat lukken. Lipdub was één van de programma’s die in augustus zeer positief werd beoordeeld in het TV Lab door kijkers en daarom zijn deze zomer zes afleveringen te zien.

Frans Bauer
Zo is in dit seizoen te zien hoe Gajal (20, danser), zijn broer Moechtar (17, rapper) verrast met een Lipdub. De broers uit Zierikzee hebben samen een auto-ongeluk overleefd, maar terwijl Moechtar al maanden aan het revalideren is, hield Gajal die de auto bestuurde, niks over aan het ongeluk. Al zijn rap- en dansvrienden heeft hij opgetrommeld voor een expressieve en creatieve Lipdub op het nummer Higher van Taio Cruz ft Travie McCoy. Moechtar weet niet wat hij ziet als blijkt dat ook Frans Bauer en rapper Kleine Viezerik in de Lipdub zitten.

Muse
Ook is in een van deze afleveringen te zien hoe Gert-Jan en Atie hun zoon Reinier (30, projectmanager internet) en zijn vrouw Wided (30, commercieel medewerker) uit Amsterdam verrassen met een Lipdub. Ze zijn net een paar weken getrouwd en hebben besloten te emigreren naar Canada. Gert-Jan en Atie steunen hen, maar gaan ze ontzettend missen. Daarom hebben ze met familie, vrienden en collega’s een Lipdub gemaakt op het nummer: Resistance van hun favoriete band Muse.

Bekijk hieronder de proefaflevering van Lipdub.

Meer over