Nederland 1 wint op maandagavond

Maar liefst zeven programma's die op maandag 20 september uitgezonden zijn op Nederland 1, staan in de top 10 van de dagelijkse kijkcijfer top-25. De eerste aflevering van een nieuw seizoen Spoorloos staat fier op de eerste plek.

Spoorloos voert de lijst aan met bijna 2,4 miljoen kijkers, maar de volledige top 4 bestaat uit programma's van Nederland 1.

Leuk detail is dat er vanaf het Journaal steeds meer mensen op de zender hebben afgestemd en er staan dan ook twee programma's boven het Journaal: Radar, dat daar direct aansluitend na het Journaal begint, en vervolgens dus de 'winnaar' Spoorloos.

De televisieavond wordt vervolgens afgesloten door het EO programma Onverwacht Bezoek, dat op de vierde plaats staat met iets meer dan 1,5 miljoen kijkers.

De rest
Het eerste programma van een van de commerciƫle zenders in de lijst is Goede Tijden Slechte Tijden, op een magere vijfde plaats. Nog steeds goed voor 1,3 miljoen kijkers, die ze overigens niet vast hebben weten te houden. Het programma dat direct daarna werd uitgezonden, het populaire CSI New York, bungelt in de onderste helft van de top 25 met 'slechts' 800.000 kijkers.

De prime-time programmering van alle commerciƫle zenders doet het minder goed dan op het eerste gezicht lijkt. Voor alle zenders geldt dat hun 'half negen programma' het 'suffige' EO Ingang Oost boven zich moeten dulden. Wat gaat er mis met de programmering als dat relatief onbekende programma wint van de hoogste inzetten van de zenders?

Kijkers blijven plakken
Nederland 1 is de absolute winnaar van de maandagavond. Ieder programma dat is uitgezonden tussen 7 uur 's avonds tot het einde van de avond haalt met gemak de top 25, wat bij geen enkele andere zender het geval is. De vraag is nu of deze lijn zich doorzet of dat het bij een avond in de week blijft. De tijd zal het leren.

Reageren