Nederland 2 komt in de zomer met het 2e seizoen van The Borgias

De AVRO gaat deze zomer op Nederland 2 het 2e seizoen van The Borgias uitzenden. Een van de hoofdrollen is weggelegd voor de Nederlandse actrice Lotte Verbeek.

Vanaf 22 juni is de serie The Borgias weer op de buis, Nederland 2 zendt het 2e seizoen uit van de dramaserie. Wekelijks zijn de intriges te volgen van de beruchte Borgia-familie, die met Rodrigo Borgia oftewel Paus Alexander VI, de macht grijpen in het Rome van de 15e eeuw. Eén van de hoofdrollen in deze succesvolle serie wordt vertolkt door de Nederlandse actrice Lotte Verbeek die als Giulia Farnese de minnares is van Paus Alexander VI (Jeremy Irons).

Rodrigo Borgia

Het was de tijd van Da Vinci en Michelangelo. Een tijd van creativiteit en intellectuele prestaties. Maar het was ook de tijd van Machiavelli, van wetteloosheid, oorlog en zedeloosheid. Het hart van de wereldorde was het Vaticaan, dat ingreep bij conflicten tussen landen. Aan het hoofd van het Vaticaan stond een man met ongelofelijke macht: Paus Alexander VI. Zijn heerschappij over Rome zou de zwartste periode uit de kerkelijke geschiedenis worden. Zijn echte naam wordt tot op de dag van vandaag in verband gebracht met meedogenloosheid, machtswellust en moreel verval: Rodrigo Borgia.

Vanaf 22 juni zendt Nederland 2 om 22.35 uur The Borgias uit.

Meer over:

Reageren