Nederland weer niet naar finale Eurovisie Songfestival

Ik ben verliefd, shalalie, de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival, is donderdagavond niet doorgestoten naar de finale van aanstaande zaterdag. Sieneke kreeg niet genoeg stemmen uit Europa, en wederom ligt Nederland dus vroegtijdig uit het liedjesfestijn.

Sieneke viel met haar act wel op: voorafgaand aan de Nederlandse inzending waren vooral rustige of pop-achtige nummer te horen, waardoor het contrast met Shalalie groot was. Dat heeft echter dus duidelijk niet geholpen.

De tweede halve finale van het songfestival stond qua kwaliteit niet bepaald bol van het talent. Veel acts waren overdreven campy, of juist opvallend saai.

Deelnemers finale
Uiteindelijk gaan door naar de finale: Georgië, Oekraïne, Turkije, Israël, Ierland, Cyprus, Azerbeidjan, Roemenië, Armenië en Denemarken.

Na afgelopen dinsdag was al bekend dat Moldavië, Rusland, Bosnië-Herzegovina, Griekenland, Portugal, Wit-Rusland, Servië, België, IJsland en Albanië ook door waren.

Vaste deelnemers aan het Songfestival zijn Duitsland, Spanje, Italië, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Zij doen standaard mee aan de finale omdat ze het grootste bedrag bijdragen aan de organisatie van het ESF. Ook Noorwegen staat als organiserend land in de finale.

Reageren