Nederlands Songfestivallied bekend

Jarenlang is het ons niet meer gelukt om het Eurovisie Songfestival te winnen. Alle vier de keren dat we wél wonnen, deden we mee met een Nederlandstalig nummer. Wellicht dus dat het nummer Ik ben verliefd (Sha-la-lie) volgend jaar kans maakt op de felbegeerde eerste plaats?

Dat moet de TROS gedacht hebben toen de omroep Pierre Kartner (beter bekend als Vader Abraham) vroeg om een Nederlands nummer te schrijven voor het Eurovisie Songfestival.

Ralf
Vrijdagochtend presenteerde hij het liedje in De gouden uren op Radio 2. Vader Abraham heeft er alle vertrouwen in dat Ik ben verliefd (Sha-la-lie) hoge ogen gaat gooien.

"Kijk naar die kleine Ralf", zei hij eerder in De Telegraaf. "Een Nederlandse jongen van veertien die net het Junior Songfestival heeft getriomfeerd. Voor het eerst in 34 jaar dat we wonnen. Gewoon door simpelweg met passie over zijn eigen hobby tapdansen te zingen."

Meezinger
Hij denkt dan ook dat het belangrijk is om een simpele meezinger naar het Eurovisie Songfestival te sturen. "We moeten dicht bij onze kern blijven", aldus Pierre. "En dus ook trouw blijven aan onze Nederlandse taal. Het kan lukken. Het kleine café aan de haven werd ook een wereldhit."

Sha-la-lie
Wie het lied gaat vertolken, is nog niet bekend. Zondag 7 februari zullen zes bekende zangers en zangeressen het lied op geheel eigen wijze presenteren aan het Nederlands publiek. Daarna zullen we weten wie in mei afreist naar het Noorse Oslo, voor de halve finales van het muziekfestijn.

Reageren