Neil Armstrong (82) overleden

25 augustus 2012 21:49 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Neil Armstrong, de eerste man op de maan is op 82-jarige leeftijd overleden. Armstrong zorgde voor het meest historische tv-moment van de vorige eeuw. 

Half Nederland en miljarden mensen over de hele wereld zaten in de nacht van 20 op 21 juli 1969 aan de televisie gekluisterd voor de live-uitzending van de maanlanding.

Giant Leap

'That's one small step voor a man, one giant leap for mankind', waren de woorden van Armstrong toen hij zijn eerste stappen op de maan deed. Het zou een van de beroemdste uitspraken ooit worden. 

Bewondering

De maandlanding bracht Armstrong veel roem en bewondering, maar zelf was hij helemaal niet zo trots. Op de vraag hoe hij het vond dat zijn voetstappen waarschijnlijk duizenden jaren op de maan zullen blijven staan, zei Armstrong: "Ik hoop dat er snel iemand naar toe gaat om ze schoon te vegen."

Hartproblemen

Na zijn carrière ging Armstrong lesgeven aan een universiteit en werd hij praktisch een kluizenaar. De ex-astronaut had al een tijd last van hartproblemen en leek in eerste instantie goed te herstellen van een zware hartoperatie vorige maand.  

Meer over