NET 5 koopt nieuwe cougarserie

Cougars zijn helemaal 'hot' in televisieland. Na de start van de Amerikaanse sitcom Cougar Town in maart komt NET 5 vanaf dinsdag 8 juni op de proppen met Accidentally On Purpose. De nieuwe CBS-comedyserie gaat over de 37-jarige cougar Billie, wiens leven totaal verandert na een aantal slippertjes met de veel jongere Zack.

Journaliste Billie wordt gespeeld door niemand minder dan Golden Globe-winnares Jenna Elfman, bekend als Dharma in de sitcom Dharma & Greg.

Na een jarenlange knipperlichtrelatie met haar baas James (Grant Show, Melrose Place) raakt Billie weer vrijgezel. Ze hoopt dat James nog bijdraait en haar ten huwelijk vraagt, maar zit ondertussen niet stil.

Ongelukje
Billie beleeft als een ware cougar een aantal wilde nachten met de 22-jarige Zack (Jon Foster). Dat kan natuurlijk niet goed aflopen...

Billie blijkt zwanger te zijn en besluit niet alleen de baby, maar ook Zack te houden. Beste vriendin Olivia (Ashley Jensen, Ugly Betty) en zusje Abby (Lennon Parham) zetten - zoals de titel van de serie al doet vermoeden - hun vraagtekens bij het 'zwangerschapsongelukje'.

Generatiekloof
De ouders in spé verkeren in geheel verschillende levensfases en houden er net als hun vrienden een hele andere standaard van leven op na. Kortom: dé ingrediënten voor de meest bizarre en komische situaties zijn aanwezig.

En hoewel Billie en Zack besloten hebben op platonische voet verder te gaan, lijken ze elkaar niet ongeroerd te laten. En dan zijn we bijna James vergeten, die zijn jaloezie richting Zack niet onder stoelen of banken steekt.

Reageren