NET 5 start 2011 met Rizzoli & Isles

Het is definitief: NET 5 luidt het nieuwe jaar in met een dubbele aflevering van de serie Rizzoli & Isles, waarin het draait om detective Jane Rizzoli en forensisch onderzoeker Maura Isles.

De twee stoere en sexy vrouwen krijgen te maken met de meest beruchte criminelen van Boston. Zo komt Jane in de eerste aflevering oog in oog te staan met een seriemoordenaar die het op haar gemunt heeft…

Stoer en Sexy
Jane Rizzoli (Angie Harmon) en Maura Isles (Sasha Alexander) verschillen als dag en nacht, maar vullen elkaar naadloos aan en zijn bovendien goede vriendinnen. Jane is de enige vrouwelijke detective binnen de afdeling moordzaken van Boston. Ze is keihard, maar letterlijk getekend door een voorval met de beruchte crimineel Charles Hoyt die zijn obsessie voor Jane maar niet los lijkt te kunnen laten…

Maura voelt zich als forensisch onderzoeker vaak prettiger tussen de doden dan tussen de levenden, maar gaat altijd wel uiterst stijlvol gekleed. Ze heeft de eigenschap om iedereen over te analyseren, inclusief de mannen die ze date. Samen krijgen de twee tegenpolen en vriendinnen het voor elkaar om de meest gecompliceerde misdaadzaken van Boston op te lossen.

Aflevering 1 januari om 20.30 uur: ‘See One, Do One, Teach One’
Jane en Maura doen onderzoek naar de brute moord op een rijk echtpaar. Het lijkt sterk op het werk van een bekende seriemoordenaar die ooit geprobeerd heeft Jane te vermoorden en nu in de gevangenis zit. De vrouwen moeten erachter komen of hij een handlanger heeft.

Aflevering 1 januari om 21.30 uur: ‘Boston Strangler Redux’
De spanningen lopen hoog op wanneer het team onderzoek doet naar een zaak die erg veel weg heeft van een eerdere zaak. Ondertussen botst Jane met haar nieuwe baas en komt Maura in de problemen doordat ze iedereen probeert te analyseren.

Rizzoli & Isles is gebaseerd op de boekenreeks van bestsellerauteur Tess Gerritsen. In de Verenigde Staten is de serie goed ontvangen. Vrijwel direct na de start van het eerste seizoen werd besloten een tweede seizoen uit te gaan zenden. Dit seizoen zal naar verwachting in 2011 uitkomen.

Rizzoli & Isles is vanaf 1 januari elke week op zaterdag om 20.30 uur te zien en vormt vanaf 8 januari samen met nieuwe afleveringen van The Good Wife (21.30 uur) de nieuwe zaterdagavond.

 

Reageren