NET 5 vanaf vandaag in 3D

Eerst waren er de geruchten, toen kwam het verlossende woord van NET 5 en nu gaat het gebeuren: NET 5 gaat vanaf nu in 3D uitzenden. Via het digitale kanaal van Ziggo is de komende maanden een proef te zien.

The place to be is het 3D-demokanaal (kanaal 15) van de kabelaanbieder. Op het kanaal zijn dezelfde programma's te zien als op de 'gewone' zender NET 5, alleen dan in driedimensionaal beeld.

Emotioneel tv-kijken
Volgens NET 5 en Ziggo streven de twee bedrijven ernaar om televisiekijken tot een echte belevenis te maken. Uitzendingen in HD-kwaliteit zorgden daar al deels voor.

Nu is het tijd voor iets nieuws, vonden de twee partijen. 3D-technologie is volgens NET 5 de volgende stap naar het nieuwe, emotionele tv-kijken.

Ervaring opdoen
André Kreuzen, Zakelijk Directeur van moederbedrijf SBS, is blij met de ontwikkeling. "Met deze 3D-uitzendingen willen we, samen met een aantal partners waaronder Ziggo, ervaring opdoen met 3D-techniek op televisie", laat hij weten.

Hij gaat verder: ""Er is nog veel onbekend. Zowel technisch als organisatorisch komt er van alles bij kijken en dat willen we graag in kaart brengen."

Reageren