NET 5 volgt De Engelen Van Oranje

Terwijl de Nederlandse voetballers zich voorbereiden voor het WK Voetbal, zetten hun vrouwen zich in voor goede doelen in Afrika. NET 5 legde alles vast voor het programma De Engelen Van Oranje.

NET 5: "Zij beseffen zich dat hun luxe leven in schril contrast staat met het leven in Afrika: het continent waar hun mannen vanaf 11 juni aanstaande te gast zullen zijn."

SOS kinderdorp
Samen met presentator Art Rooijakkers reizen Bouchra van Persie (de vrouw van Robin van Persie), Winonah de Jong (de vrouw van Nigel de Jong) en Esmeralda Blokland (de vrouw van Kew Jaliens) af naar Kenia om mee te werken aan de bouw van een SOS kinderdorp.

De Euromast zemen
Tegelijkertijd proberen andere spelersvrouwen, onder wie Lonneke Rotmans (vriendin van Stijn Schaars) en Kim Sanders (vriendin van Piet Velthuizen), in Nederland het project financieel te ondersteunen met verschillende ludieke acties, zoals het zemen van de ramen van de Euromast, het poetsen van schoenen op de P.C. Hooftstraat en het wassen van honden.

Daarnaast hebben ze een grootse veiling op touw hebben gezet, met tassen van bijvoorbeeld Sylvie van der Vaart en Yolanthe Cabau van Kasbergen en diverse andere unieke items.

Armoe
In de eerste aflevering van woensdag 19 mei reizen Winonah, Bouchra en Esmeralda af naar Kisumu in Kenia, waar ze geconfronteerd worden door schrijnende armoede. Tot hun schrik zien ze hoe er op een markt honderden doodskisten worden verkocht. Ook bezoeken ze een sloppenwijk en komen tot inzicht hoe belangrijk het is dat de weeskinderen daar een beter thuis krijgen.

Reageren