Netflix duurder, ook in Nederland - 1 euro extra

Het was ook te goed om waar te zijn: voor nog geen 8 euro per maand onbeperkt films & series kijken. Netflix verhoogt nu de prijs. Te beginnen bij nieuwe abonnee's.

De collectie films en series van de Amerikaanse online videotheek Netflix is niet over de hele linie geweldig, maar de prijs van nog geen 8 euro per maand was dan ook heel schappelijk.

Af en toe is er een topserie als House of Cards te zien, Netflix heeft de Disney-rechten te pakken en de afdeling kids is groot. Netflix werkt zelfs zo goed dat ook de jongste tv-kijkertjes er mee uit de voeten kunnen, dus waarom het abonnement opzeggen? Veel abonnee's vinden het wel goed zo.

Maar nu verhoogt Netflix de prijzen, met 1 euro per maand. Dus van 7,99 naar 8,99 euro.

Trouwen klanten betalen minder

Netflix heeft de prijsverhoging al uitgebreid getest in het buitenland en blijkbaar maakt het voor de groei van de videodienst maar weinig uit. En met wereldwijd dik 40 miljoen abonnee's (en tellende) tikt zo'n verhoging flink aan.

Netflix heeft de extra inkomsten hard nodig ook, want de kosten blijven maar stijgen. Al die films en series, het streamen van topkwaliteit video en het veroveren van de wereld is zeker niet gratis.

Maar is er ook goed nieuws? Jazeker.

Bestaande abonnee's krijgen nu nog geen verhoging voor de kiezen en betalen nog twee jaar lang het lage tarief. Netflix koestert de trouwe klanten van het eerste uur. Alleen nieuwe klanten betalen 8,99 euro per maand.

Seizoen 3 van House of Cards is al in de maak.

Netflix heeft de rechten van Disney te pakken, waaronder ook de Pixar-, Marvel- & Star Wars-films.

Reageren