Netflix misschien 11 september in Nederland

Van uitstel komt geen afstel. Netflix, het bedrijf dat tegen een vast bedrag onbeperkt tv-series en films aanbiedt, komt naar een apparaat van jouw keuze. 

Netflix, het Amerikaanse dvd-bedrijf dat nu groot wordt met het over internet streamen van films en tv-series, komt binnenkort naar Nederland. Dat is geen verrassing, want het is lang op zoek geweest naar werknemers die de Nederlandse taal spreken.

Het mediabedrijf heeft nu aan Nederlandse journalisten uitnodigingen gestuurd voor een event op 11 september, waaruit NuTech concludeert dat Netflix dan waarschijnlijk ook in Nederland van start gaat.

Abonnement

Met een Netflix-abonnement kun je zoveel films en series kijken als je zelf wilt, voor een vast bedrag per maand. Vergelijkbaar met wat de succesvolle dienst Spotify met muziek doet.

In Amerika kost een Netflix-abonnement maandelijks nog geen $8. Het is nog niet bekend wat het in Nederland gaat kosten, maar Amerikaanse bedrijven zetten dollars vaak om, zonder rekening te houden met de wisselkoers.  

Arrested Development

Lang niet alle series zijn terug te vinden in de digitale videotheek, maar de voorraad is zo groot dat je onmogelijk alles kunt zien.

Onlangs is Netflix ook begonnen met het produceren van eigen tv-series, om zo nog steviger in de schoenen te staan ten opzichte van concurrenten als HBO, Google en Amazon. Zo blies het de cultserie Arrested Development weer nieuw leven in en gaf het Kevin Spacey de opdracht om House of Cards te produceren.

Het leuke is dat een kijker bij Netflix niet een week hoeft te wachten tot een volgende aflevering beschikbaar is, maar dat alle afleveringen van één seizoen tegelijk online gezet worden

Overal kijken

Onderdeel van de succesformule is dat Netflix op alle mogelijke apparaten afspeelbaar is. Zo zijn er al apps voor tv's, tablets, spelcomputers en telefoons. Op die manier kan een abonnee altijd en overal alles zien. Op dit moment worden vooral de Xbox 360 en de PlayStation 3 als mediaplayers gebruikt, maar er bestaan ook apps voor Apple iOS en Android. 

Grootste ter wereld

Nog even wat cijfers die indruk maken: Netflix heeft al 36 miljoen abonnees in veertig landen, die samen meer dan 1 miljard uur aan tv en film bekijken. En dat is per maand. In thuisland Amerika is Netflix goed voor meer dan 1/3 van al het internetverkeer van gewone consumenten. Zelf noemt het bedrijf zich de grootste tv-aanbieder op internet. 

Reageren