Netflix verovert Europa

Netflix timmert flink aan de weg in Europa. Na Nederland is de streamingdienst nog voor het eind van 2014 beschikbaar in België, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg en Zwitserland.

Sinds september vorig jaar is Netflix actief in Nederland en dat is niet onopgemerkt gebleven. Een paar honderdduizend Nederlanders hebben een abonnement op de streamingdienst. Via Netflix kunnen duizenden films en series worden bekeken voor een vast bedrag per maand, sinds kort 8,99 euro.

Terrein veroveren in Europa

Na het succes in Nederland wil Netflix zich ook op andere Europese landen gaan richten, zo meldt de Volkskrant. Onder andere België, Frankrijk en Duitsland staan op de planning. Netflix werd al in 1997 opgericht in Amerika en was daar tot 2010 exclusief beschikbaar. Intussen heeft de dienst 48 miljoen abonnees in meer dan 40 landen.

Eigen series

Toen Netflix vorig jaar een eigen serie aanbood, House of Cards met Kevin Spacey in de hoofdrol, was het hek van de Dam. Het betekende een definitieve doorbraak voor de streamingdienst. In navolging van Netflix komen internetbedrijven als Yahoo en Amazon nu ook met eigen series.

België wacht nog even af

Hoewel België binnenkort dus ook gebruik kan maken van Netflix, is Dominique Deckmyn, mediadirecteur van De Standaard, nog een beetje gereserveerd op Radio 1: “Er zitten veel reeksen in hun bibliotheek, maar niet zo heel veel reeksen die wij in Vlaanderen noodzakelijk willen bekijken. Waar ik naar uitkijk, is welke programma's gaan erin zitten die wij in Vlaanderen willen zien. Zullen televisieproducenten een front vormen tegen buitenstaander Netflix, of juist samenwerken?"

Voor het einde van 2014 is Netflix beschikbaar in de Europese landen.

Reageren