Netflix wordt duurder

Netflix wil meer winst maken dan het bedrijf al doet. De prijs voor de streamingdienst gaat voor nieuwe klanten met enkele euro’s per maand omhoog. Nederlandse abonnees betalen op dit moment 7,99 euro per maand.

In een brief aan de aandeelhouders laat Netflix weten de prijs een paar euro te willen verhogen. In januari verhoogde het bedrijf het abonnement in Ierland al van 6,99 naar 7,99 euro per maand. De invloed daarvan op het aantal nieuwe leden was volgens het bedrijf beperkt. Reden om de maatregel ook in andere landen door te voeren: "Onze huidige visie is om de prijs met 1 of 2 dollar te verhogen afhankelijk van de markt.”

Nederland nog niet

De prijsverhoging geldt alleen voor nieuwe abonnees en zal dit kwartaal plaatsvinden. Nederlanders betalen voorlopig nog gewoon dezelfde prijs als ze altijd al betaalden.

Winst

Netflix timmert flink aan de weg. In het eerste kwartaal van 2014 kreeg het bedrijf ruim vier miljoen nieuwe leden. In totaal zijn er nu 48,35 miljoen leden die via Netflix naar films en series kijken. Netflix maakte zo in de eerste drie maanden van dit jaar al 166 miljoen dollar winst.

Vanaf september 2013 kunnen we in Nederland een abonnement nemen op de streamingdienst.

Reageren