New Kids op 't witte doek

New Kids, (tijdens de eerste twee seizoenen New Kids on the Block genoemd) de Nederlandse televisieserie die voorheen is uitgezonden door 101 TV en -Comedy Central komt nu verfilmd in de bioscoop.

In 2007 begon New Kids met korte internetfilmpjes. Twee jaar later kregen de heren hun eigen serie bij de TV zender Comedy Central. De serie is geschreven door Steffen Haars en Flip van der Kuil. In de serie staat een groep 'foute' hangjongeren uit het Noord-Brabantse plaatsje Maaskantje centraal.

Eyeworks besloot de Brabantse langharige kerels te vereeuwigen op het witte doek. Vanaf 16 december zijn de grofgebekte mannen te zien in de bioscoop met New Kids Turbo.

Gastrollen
Prominente Brabanders als cabaretiers Theo Maassen, Rutger de Bekker, Henry van Loon en Hans Teeuwen werden uitgenodigd voor een gastrol in de film. Daarnaast komen de acteurs Frank Lammers en Jaap Spijkers langs en laat vechtsporter Peter Aerts ook zijn gezicht zien.

Het verhaal
De crisis heeft toegeslagen. Ook de hangjongeren Gerrie, Richard, Rikkert, Robbie en Barrie in het Brabantse dorpje Maaskantje zijn door misverstanden hun banen kwijtgeraakt. Zelfs nog erger, hun uitkeringen zijn stopgezet.  

Met slechts één logische oplossing, nergens meer voor betalen, loopt alles uit de hand. New Kids Turbo is een absurd verhaal met een belachelijk hoge grapdichtheid.

Reageren