Nick en Simon stoppen met The Voice of Holland

De populaire zingende juryleden Nick Schilder en Simon Keizer slaan de deur van de populairste talentenjacht - ter wereld! - achter zich dicht. Ze vertrekken uit The Voice of Holland.

Fans konden zich geen voorstelling van The Voice of Holland maken zonder de twee op elkaar ingespeelde grappenmakers uit Volendam. Niet alleen waren ze lollig, ze wisten ook heel goed waar ze het muzikaal gezien over hadden. Maar de kogel is nu toch door de kerk: RTL 4 heeft bekendgemaakt dat Nick en Simon vertrekken. Vrijwillig. Ze hadden het veel te druk met alles. Wel zullen de dikke vrienden binnenkort nog te zien zijn in The Voice Kids.

Voorspelbaar persbericht

In het persbericht staan de volgende voorspelbare teksten: “Het duo heeft in goed overleg met RTL en Talpa besloten te stoppen om het komend jaar de pijlen op andere activiteiten te kunnen richten. De liefde voor de show is te sterk voor een volledig afscheid zodat ze doorgaan met The Voice Kids, dat van hen minder opnamedagen vraagt.” 

En de zingende juryleden zelf, die maar liefst drie jaar bij The Voice of Holland te zien waren, zeggen in het persbericht: “Voor ons was het een muzikaal feestje waarbij we kennis hebben gemaakt met nieuwe talenten terwijl we als coaches mochten samenwerken en concurreren met onze collega’s uit de muziekwereld.”

Klusjesmannen

Het Volendamse duo zit zonder dit tv-klusje niet bepaald zonder werk. Eerst is er dus nog The Voice Kids af te ronden, waarna ze het druk krijgen met optredens in het Gelredome, Vlaanderen en zelfs Duitsland. 

Roel van Velzen de klos?

Nick en Simon waren vanaf het begin betrokken bij The Voice of Holland. Ze wonnen in 2012 met het programma de Gouden Televizier-Ring en zagen de talentenjacht van John de Mol uitgroeien tot een wereldwijde hit. Tot nu toe heeft de tv-tycoon ieder jaar een jurylid gewisseld. De enige die zijn stoel nog niet op heeft hoeven geven is Roel van Velzen. Maar goed, die is wellicht hierna aan de beurt.

Wie wordt de opvolger?

Het is nog niet bekend wie in het nieuwe seizoen van The Voice of Holland op de stoelen van Nick en Simon plaats gaan (of gaat) nemen. Wij weten wel: het is erg moeilijk juryleden van hetzelfde kaliber te vinden. Onderhoudend en met kennis van zaken. En daarbij, hoeveel zingende sterren heeft Nederland nu eigenlijk? Wat vinden jullie? Wie mag er van jullie in The Voice of Holland aantreden?

Reageren