Volendam uitgeknikkerd

Nick & Simon en Kees Tol gaan knikkerstrijd met elkaar aan

11 januari 2021 11:00 | overig-tv-nieuws | Door Dominique Hofman

© Marble Mania, SBS6
Sinds de coronacrisis worden de old school weer massal opgepakt en ook voor televisie worden de ouderwetse spelletjes weer massaal uit de kast getrokken. Zo ook knikkeren in de gloednieuwe primetime familieshow Marble ManiaDe eerste BN'ers die meedoen aan het programma zijn bekend: Nick & Simon en Kees Tol gaan de knikkerstrijd aan.
De deelnemers werden maandagochtend bekendgemaakt middels een persbericht van SBS 6. Marble Mania draait volledig om knikkeren. Kees, Nick en Simon zijn in de eerste aflevering op 21 januari een keer geen drie-eenheid, maar nemen het juist tegen elkaar op in de strijd om de beste knikkeraar te worden. Elke week doet een trio bekende Nederlanders mee die spelen voor een zelfgekozen goed doel met een eigen knikkerkleur. De BN'ers zijn vrienden, goede collega's of juist concurrenten op televisie. 

Jack van Gelder

Een aflevering Marble Mania bestaat uit alles waar je vroeger als fanatiek knikkeraar lyrisch van was: behendigheidsspellen zoals mini-bowlen, enorme knikkerbanen waarop knikkerracesen plaatsvinden en in de finale een gigantische knikkerbaan met maar liefst 6000 (!) rollende knikkers. Dit alles onder het enthousiaste commentaar van niemand minder dan Jack van Gelder. 
 
Het programma wordt gepresenteerd door Winston Gerschtanowitz. Ook de bekende influencer Gio Latooy doet een duit in het zakje: hij zal in het programma te zien zijn als degene die met een aantal kinderen de kijkers probeert te inspireren met knikkerbanen die je zelf thuis in elkaar kunt knutselen. Fijne bezigheid tijdens de lockdown! Welke bekende Nederlanders er nog meer mee gaan doen aan het bekende knikkerfestijn wordt later pas bekendgemaakt.
 
 
Marble Mania is vanaf 21 januari om 20.30 uur te zien bij SBS6.

Meer over