Nickelodeon gaat op zwart

Woensdagmiddag 2 juni is het weer zover: kinderen in heel Nederland ontwaken vanachter hun televisietoestellen op Buitenspeeldag 2010. Op deze woensdag gaan de tv-uitzendingen en de website van Nickelodeon tussen 13:00 een 17:00 uur letterlijk op zwart om kinderen te stimuleren buiten te spelen.

De initiatiefnemers van de Buitenspeeldag, waaronder dus kinderzender Nickelodeon, willen kinderen in Nederland aanzetten om meer buiten te spelen en te sporten.

Het vele tv-kijken kan namelijk een schadelijk effect hebben op de lichamelijke en sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen.

Gemeenten, ouders, begeleiders, vrijwilligers van belangenorganisaties en het verenigingsleven worden opgeroepen om in hun eigen buurt een leuk en actief programma voor kinderen te organiseren.

Nationale straatspeeldag = Buitenspeeldag
Sinds dit jaar werkt Veilig Verkeer Nederland - dat eerder twintig edities Nationale Straatspeeldag organiseerde - samen met de organisatoren van de Buitenspeeldag voor één grootschalige actie. Naast Nickelodeon zijn de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG), Jantje Beton, Veilig Verkeer Nederland (VVN) en Scouting Nederland verantwoordelijk voor de happening.

Reageren