Nickelodeon komt met kinderversie Fear Factor

Nickelodeon, de kinderzender, komt vanaf eind augustus met een kinderversie van het populaire spelprogramma Fear Factor.

De juniorvariant gaat Cool Factor heten en zal worden gepresenteerd door Patrick Martens, bekend van onder andere Goede Tijden, Slechte Tijden en ZOOP.

Meevallen
Martens verklapt al even het doel van de show. "Cool Factor laat zien dat je soms als een berg tegen dingen op kunt zien die in praktijk eigenlijk alleen nog maar mee kunnen vallen", zegt hij.

Fear Factor is een programma waarin de kandidaten opdrachten moeten uitvoeren. Die opdrachten variëren van fysieke uitdagingen tot het eten van levende insecten.

In Cool Factor zal het er iets minder hevig aan toe gaan, maar het overwinnen van angsten staat wel centraal.

Kwallensalade
Tijdens elke aflevering zullen de deelnemers een aantal beproevingen moeten doorstaan. Volgens een woordvoerster van Nickelodeon gaat dat gedeeltelijk ook om smaakgerelateerde proeven, waarin chefkok Pierre Wind de kandidaten kennis laat maken met bijvoorbeeld kwallensalade.

De opnames zullen worden gehouden in vakantiepark Center Parks, niet geheel toevallig ook de sponsor van het programma. Cool Factor is vanaf 27 augustus elke vrijdag om 19.20 uur te zien bij Nickelodeon.

Reageren