Nicolette Kluijver in Van God los

27 mei 2012 11:02 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

In de voorlaatste aflevering van Van God Los laat de zwangere BNN-presentatrice Nicolette Kluijver zich van een totaal andere kant zien. Maar acteren smaakt naar meer!

Het tweede seizoen van de dramaserie Van God Los blijkt een kweekvijver voor talent. Niet alleen krijgen jonge acteurs een kans zichzelf te bewijzen, ook gevestigde namen grijpen de mogelijkheid aan om nieuwe kanten van zichzelf te ontwikkelen.

Nicolette Kluijver
Zo nam acteur Daan Schuurmans voor het eerst plaats in de regisseursstoel en vanavond is er opnieuw een primeur te vieren. BNN-gezicht Nicolette Kluijver (27) beleeft haar acteer­debuut en pakt het meteen groots aan.

Lesbiënne
Waar de meeste bekende Nederlanders nog voorzichtig beginnen met bijvoorbeeld een bescheiden bijrolletje als zichzelf, kruipt Nicolette onverschrokken in de huid van Janey, een lesbisch meisje dat verliefd wordt op de biseksuele Chantal (gespeeld door Karien Noordhoff).

Voor Chantal begint dit lesbische contact als een relatief onschuldig avontuurtje, een spannende manier om haar huwelijk met René (Titus Boonstra) een beetje uit de sleur te trekken. Inmiddels is Chantal ervan overtuigd dat Janey de ware is en wil ze samen met haar een nieuw leven beginnen.

Daar werkt René niet aan mee: hij wil zijn vrouw onder geen voorwaarde kwijt en bijt hij zich in haar vast. Zo raakt Janey tegen haar zin verstrikt in een heftige driehoeksverhouding die bijzonder gewelddadig afloopt.

Meer acteren
Zware kost dus, zeker voor een beginnend actrice, maar Nicolette kijkt met een goed gevoel terug op de opnamen van Van God Los. „Voor het eerst acteren en dan meteen in zo’n ijzersterke serie was heel spannend en een enorme uitdaging. Zeker omdat ik op de eerste repetitiedag meteen een liefdevolle filmzoen moest oefenen. Maar acteren is echt te gek, ik wil het wel vaker doen!”

Van God los  20.25 l Ned. 3

Lees meer:

Nicolette Kluijver gaat acteren

Seizoen 2 Van God Los

Meer over