Nicolien Kroon nieuwe weervrouw bij RTL

Nicolien Kroon komt het team van RTL Weer & Verkeer versterken. Kroon is meteroloog en werkte voorheen bij de Koninklijke Luchtmacht.

Met de 35-jarige Nicolien Kroon is het weerteam van RTL compleet. Na een loopbaan van 15 jaar bij Defensie, verruilt Kroon haar uniform voor presentatie op televisie, meldt RTL.

Sprong in het diepe

Nicolien is enthousiast over haar carrièreswitch: „Ik heb met veel plezier bij Defensie gewerkt, maar na 15 jaar waag ik de sprong in het diepe. Nu kan ik niet alleen Defensie van de nodige weerinformatie voorzien, maar heel Nederland. Het weer is het gesprek van de dag en ik heb enorm veel zin om daar mijn steentje aan bij te dragen.”

Werkzaamheden

Op 29 april is Nicolien voor het eerst te zien bij RTL Z. Verder zal ze in het RTL Ontbijnieuws, bij het RTL Nieuws en Editie NL verschijnen. Ook de weerupdates bij Buienradar.nl worden door de weervrouw verzorgd.

Weer-team

Het presentatieteam van RTL Weer & Verkeer bestaat uit Helga van Leur, Peter Timofeeff, Amara Onwuka, William Huizinga en Jennifer Faber, die afgelopen januari als nieuwkomer bij het weer werd verwelkomd.

Meer over:

Reageren