Niemand heeft interesse in ONM

Slecht nieuws voor ONM-fans: geen enkele omroep schijnt interesse te hebben in de soap. Shownieuws maakte donderdag bekend dat zowel RTL Nederland als SBS geen plannen hebben om het programma over te nemen.

Daarmee lijkt het doek definitief te vallen voor ONM. Er was nog even hoop dat de soap door kon gaan op een andere zender, maar die kans is nu wel erg klein geworden.

Onwaarschijnlijk
De enige mogelijkheid die overblijft, is dat de soap naar Nederland 1 of 2 verhuist. Deze optie is echter zeer onwaarschijnlijk, omdat de doelgroepen van de genoemde zenders niet aansluiten op die van ONM.

De netmanager van de Nederland 3 liet donderdag weten dat de soap stopt vanwege tegenvallende kijkcijfers. Ook zou er met het verdwijnen van ONM ruimte komen voor nieuw drama met meer impact.

Werkloos
Het einde van de soap betekent dat er heel wat mensen werkloos raken. De acteurs geven de moed nog niet op. "Ik merk een heel positief gevoel op de set", zei acteur Mick de Lint donderdag in Shownieuws. "Iedereen heeft veel zin in de aankomende zeven weken en we gaan er nog steeds vanuit dat het programma wordt verkocht aan een andere zender."

Mei 2010
Het is dus nog even afwachten hoe het met deze 'soap' afloopt. De opnames gaan in ieder geval nog door tot eind december. Daarna is ONM nog tot mei 2010 op Ned. 3 te zien.

Reageren