Niet iedereen vindt Yvon gezellig

Het vierde seizoen van kijkcijferkanon Boer zoekt vrouw loopt op zijn einde; zondag is de laatste aflevering. Daarna zal het, als we Yvon Jaspers mogen geloven, een stuk minder gezellig zijn in de Nederlandse huiskamers.

De blonde presentatrice zegt in een interview met Mikro Gids namelijk dat Boer zoekt vrouw een traditie van gezelligheid heeft teruggebracht. "Mensen blijven voor het programma thuis en gaan er echt voor zitten, een uur genieten."

Onbetaalbaar
Voor Yvon is het gevoel van warmte dat het programma met zich meebrengt onbetaalbaar. "Uitwonende kinderen komen langs bij hun ouders om samen te kijken en er zijn zelfs BZV-clubjes die elke week samen eten en kijken."

Geen Stijl
Dat niet iedereen fan is van het programma, blijkt uit recente artikelen op Geen stijl. De site Dumpert.nl heeft zelfs een fotoreportage van het KRO-boegbeeld geplaatst, waarin te zien is hoe de presentatrice door de jaren heen (in negatieve zin) is veranderd.

"Haar verdienste is dat alle provincievrouwen op zondagavond naar een stel achterlijken (...) zitten te kijken in plaats van dat ze naast hun Studio Sport-kijkende man een breiwerk aan het afronden zijn. En dat heeft niéts met gezelligheid te maken."

Ach, gelukkig zijn er vier miljoen mensen die de boerendatingshow wél kunnen waarderen...

Reageren