Nieuw Endemol-programma over ontslag

De kredietcrisis raakt iedereen, steeds meer mensen krijgen met onverwachte ontslagen te maken... Kortom: het is voor gewone Nederlanders geen makkelijke tijd. Toch is Endemol ervan overtuigd dat je zo'n vervelende situatie kunt omzetten in een nieuw realityprogramma.

"Het spijt ons. Het ligt niet aan jou, maar vanwege de aanhoudende kredietcrisis hebben we geen keus. We moeten je laten gaan." Ontslagen worden: in deze zware tijden overkomt het trouwe werknemers in bepaalde vakgebieden steeds vaker.

Someone's gotta go
Maar de een zijn dood is de ander zijn brood: Endemol gaat hier namelijk een nieuwe realityshow van maken. Het programma, dat als werktitel Someone's gotta go heeft meegekregen en al is verkocht aan de Amerikaanse zender Fox, draait om een middelgroot bedrijf dat door de recessie mensen op straat moet zetten.

Claudia dr op
Het opvallende van Someone's gotta go is dat niet de top of baas van het bedrijf bepaalt wie blijft en wie moet gaan, maar zijn dat de 'gewone' werknemers. Volgens Endemol-topman Paul Römer is het programma een schot in de roos. "Het is goed om te laten zien hoe de mensen op de werkvloer omgaan met de crisis", vertelde hij Claudia de Breij in Claudia dr op op 3FM.

Extra
- Lees meer artikelen op Televizier.nl>>

Reageer!
Zie jij dit nieuwe programma van Endemol zitten?

Reageren