Nieuw seizoen De Beste Singer-Songwriter van Nederland

Het eerste seizoen van De beste singer-songwriter van Nederland was een klinkend succes. Winnaar Douwe Bob speelde al in een uitverkocht Paradiso in Amsterdam en staat volgende maand op Pinkpop.

Nielson, een van de andere deelnemers, had zelfs een Nederlandstalig hitje met Beauty en de brains. Logisch dat presentator Giel Beelen (foto) een tweede seizoen wel aandurft. De opzet is hetzelfde als vorig jaar: singer-songwriters die liedjes schrijven en zichzelf kunnen begeleiden op een instrument komen naar de Wisseloord Studio’s waar ze een eigen nummer spelen.

Giel Beelen, Miss Montreal en Eric Corton

Giel kiest samen met zangeres Miss Montreal en 3FM-dj Eric Corton de grootste talenten uit. Die schrijven in de weken die volgen elke aflevering een nieuw nummer dat ze live voor publiek moeten spelen. Uiteindelijk wordt in de finale het grootste talent gekozen. Giel Beelen weet wel waarom het programma De beste singer-­songwriter het zo goed doet: „Bij ons worden muzikale talenten niet afgekraakt, maar krijgen ze opbouwende kritiek om nóg beter te worden.”

Reageren