Nieuw seizoen serie Levenslied begint

8 april 2013 12:45 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Het eerste seizoen van Levenslied trok elke week meer dan een miljoen kijkers, dus een tweede reeks over popkoor Bij Hoog En Laag kon niet uitblijven. Opnieuw voeren lief, leed en swingende liedjes de boventoon.

Wat hebben een jonge bijstandsmoeder, een werkloze leraar en een onzekere bankmanager met elkaar gemeen? Niets, behalve hun liefde voor muziek. Een van de redenen van het succes van Levenslied is de combinatie van bijzondere en uiteenlopende personages met wie iedereen zich kan identificeren.  

Vertraging van seizoen 2

Dat de cast bestaat uit getalenteerde acteurs als Cees Geel, Anna Drijver en Nadja Hüpscher is nog een doorslaggevende factor voor het succes. Dat is dan ook de reden dat seizoen 2 zo lang op zich liet wachten; de laatste aflevering van het eerste seizoen werd alweer ruim twee jaar geleden uitgezonden. De NCRV waarschuwde toen al dat een vervolg door de agenda’s van de castleden enige tijd op zich zou laten wachten.

Zonder Antonie Kamerling

De schrijvers hadden daarnaast te maken met de onverwachte dood van Antonie Kamerling. In de eerste reeks speelde hij Nikolai, de dominante echt­genoot van koorlid Elske (Caro Lenssen). Kort na de opnames pleegde Antonie zelfmoord. Hoe zijn afwezigheid in de serie wordt verklaard, blijft nog even de vraag. Zeker is dat ook in het nieuwe seizoen familiebanden centraal staan. Zo probeert Betty (Anna Drijver, inzet) zich te ontfermen over haar acht­jarige zoontje Bobby. Lucas (Hans Dagelet) wil op zijn beurt de band met zijn zoon herstellen, terwijl Jeroen (Tijn Docter) moet toegeven dat zijn moeder een wel erg overheersende rol heeft in zijn leven.

Uit het leven gegrepen

Naast al het persoonlijk lief en leed krijgt ook de actualiteit een plek. De economische crisis treft het koor, als de subsidie gekort dreigt te worden en het voortbestaan van Bij Hoog En Laag in gevaar komt.

In deze eerste aflevering speelt zangeres Edsilia Rombley een belangrijke gastrol. Met het koor gaat ze de studio in om de klassieker Ain’t no mountain high enough op te nemen.

Meer over