Nieuw seizoen van Het Familiediner

10 Juni 2013 10:52 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Vanavond start er op Nederland 1 het elfde seizoen van Het Familiediner met Bert van Leeuwen. De presentator is er nog lang niet klaar mee.

Alsof een sterfgeval in de familie nog niet erg genoeg is, loopt het verdelen van de erfenis vaak uit op een ruzie. Volgens presentator Bert van Leeuwen is dat de meestvoorkomende oorzaak van familieruzies. In Het Familiediner ziet u vanavond het verhaal van de zussen Sjaan en Lenie. Tien jaar geleden overleed hun moeder en ze werden het eens over bijna alle spullen, behalve het zonnescherm.

Op een dag was het scherm verdwenen, wie het meegenomen heeft weten de zussen niet, maar sindsdien hebben ze ruzie. Sjaan mist haar zus heel erg, maar is te eigenwijs om de eerste stap te zetten. Kleindochter Mandy schakelde Het familiediner in. Kunnen de zussen hun ruzie bijleggen?

Bert van Leeuwen over Het Familiediner

Het is nu al het elfde seizoen van Het Familiediner, maar vervelen doet het niet volgens Van Leeuwen. "Qua sleur valt het mee, omdat conflicten altijd anders zijn. Mensen reageren nooit hetzelfde", zo vertelt hij in het AD. En als Het Familiediner geen goed einde kent, dan zit dat Bert echt dwars. "De ene keer is dat frustrerender dan de andere. Soms snap ik de motivatie, maar soms denk ik echt: zonde, als jullie met elkaar zouden gaan praten, komen jullie er absoluut uit."

Meer over