Nieuw seizoen van Mad Men op Nederland 2

28 maart 2013 11:49 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Mad Men is nog steeds een van de beste series op tv. Dat geldt ook voor seizoen 5, waarin Don Draper net is getrouwd met Megan. De eerste barstjes worden echter al zichtbaar.

Mad Men, de serie over New Yorkse reclamemannen uit de jaren zestig, wordt al jaren bewierookt als topserie. Vier keer op rij won hij de Emmy award voor beste serie. Daarmee staat Mad Men gelijk met Hill Street Blues, LA Law en The West Wing. Alleen vorig jaar werd de serie over Don Draper en zijn collega’s verslagen door Homeland (seizoen 2 begint maandag). Maar dat wil niet zeggen dat dit vijfde seizoen slechter is.  

Don is getrouwd

Integendeel. Er staat weer van alles te gebeuren. In de vorige reeks ging het helemaal mis met hoofdpersoon Don Draper. De zelfverzekerde, wilskrach­tige Don veranderde langzaam in een wrak. Hij dronk te veel, ­verloor zijn creativiteit en ­verwaarloosde zijn baan. Uiteindelijk redde de liefde hem. ­Don werd helemaal hotelde­botel verliefd op zijn Frans-Canadese secretaresse Megan, hij trouwde tot ieders verrassing halsoverkop met haar en woont nu samen in een hip New Yorks appartement. In aflevering 1 regelt Megan een verrassingsfeestje voor Dons verjaardag. Ze nodigt al zijn collega’s uit en voert een gewaagde act op. Maar Don is op z’n zachtst gezegd niet gecharmeerd van de suprise.

Te lang doorgaan

Inmiddels is duidelijk dat we na dit seizoen nog twee jaar Mad Men tegoed hebben: de serie stopt na het zevende seizoen. En Jon Hamm (Don Draper) weet al hoe het einde eruit ziet: "Maar daarover kan ik natuurlijk niks zeggen. Maar ik denk wel dat de timing precies goed is. De grootste fout die je met een serie kunt maken, is te lang doorgaan. Dat gebeurt ons niet.” Wat Hamm wel verklapt is dat in seizoen 5 eindelijk de relatie tussen Don en de roodharige Joan uitgediept wordt. "Maar of de twee ook een relatie krijgen? Dat zeg ik niet.”

Meer over